Pauses Actives: Ens aturem per continuar/ Pausas Activas: Paramos para continuar

DSC00494.JPGLa darrera setmana de novembre vaig tenir el plaer  d’assistir, de la ma de @Nútrim, a les oficines de @Chiesi España per donar a conèixer els beneficis del moviment durant la jornada laboral.

El perfil dels assistents era de dones i homes dinàmics, de mitjana edat i amb hàbits saludables però que passen la major part del dia treballant asseguts.  Sabia que havia d’ensenyar un programa d’exercicis realista, que poguéssin fer de manera fluïda i, sobretot, que hi trobéssin sentit.  Tot i ser persones amb aquest perfil, amb gran interès pels hàbits saludables, la majoria va reconèixer que moltes de les seves molèsties  musculesquelètiques estaven directament relacionades amb la postura adoptada durant la feina: contractures cervicals, lumbàlgies, tendinitis de colze i espatlla, molèsties als canells, alteracions circulatòries a les cames, etc.Amb aquesta perspectiva vaig decidir proposar una sèrie d’ exercicis de mobilització i estirament des de la mateixa cadira. Vàrem estirar els trapezis, relaxar les espatlles i estirar tota la columna dorsal i lumbar. També vàrem obrir les estructures del tòrax, amb estiraments específics i sobretot, amb la respiració. La respiració, com ja he comentat en altres entrades, és una eina clau per poder aprofitat molt més els exercicis i, també, per focalitzar l’atenció totalment en el moment present. La meva setmana per Chiesi Vital va resultar ser una experiència fantàstica gràcies, especialment, a la col.laboració de totes les persones que hi van participar. Un cop més vaig constatar que el moviment és essencial per gaudir d`una vida plena, amb presencia, intensitat i molta motivació. Moltes gràcies a @Nútrim i a @Chiesi España. Fins molt aviat

DSC00499.JPG

La última semana de noviembre tuve el placer de asistir, de la mano de Nútrim, a las oficinas de Chiesi Vital para dar a conocer los beneficios del movimiento durante la jornada ladboral.

El perfil de los asistentes era el de mujeres y hombres dinámicos, de mediana edad y con hábitos saludables pero que pasan la mayor parte del día trabajando sentados.  Sabía que debía d’enseñar un programa de ejercicios realista, que pudieran hacer de manera fluída y que, sobretodo, tuviera sentido para ellos.  Aunque se trataba de personas con este perfil, con gran interés per los hábitos saludables, la mayoría reconoció que muchas de les sus molestias  musculesqueléticas estaban directamente relacionadas con la postura adoptada en el trabajo: contracturas cervicales, lumbalgias, tendinitis de codo y hombro, molestias en las muñecas, alteraciones circulatorias en las piernas, etc. DSC00489.JPG

Con esta perspectiva decidí proponer una serie de ejercicios de movilización y estiramiento desde la silla. Estiramos los trapecios, relajamos los hombros y estiramos toda la columna dorsal y lumbar. También abrimos las estructuras del tórax, con estiramientos específicos y sobretodo, con la respiración. La respiración, com ya he comentado en otras entradas, es una herramienta clave para poder aprovechar mucho más los ejercicios y, también, para focalizar la atención totalmente en el momento presente.

Mi semana por Chiesi Vital resultó ser una experiencia fantástica gracias, especialmente, a la colaboración de todas las personas que participaron. Una vez más constaté que el movimiento es esencial para disfrutar de una vida plena, con presencia, intensidad y mucha motivación.

Muchas gracias a Nútrim y a Chiesi España. Hasta muy pronto!

IMG_0865.jpgIMG_0856.jpgIMG_0860.jpg