Quin taller!/ Menudo taller!

Us comparteixo algunes fotos i impressions del taller sobre Hàbits Saludables en el lloc de Treball que vaig impartir  des de Nútrim els passats 26 i 28 d’Octubre. a Sabadell Gent Gran, Parc Taulí. Van ser vuit hores intenses on vaig tenir la sort de treballar amb uns grups molt receptius, oberts i comunicatius. Apart d’ensenyar a integrar exercicis per sentir-nos millor mentre treballem, ens vàrem moure de valent, vàrem respirar molt, aplicàrem algunes tècniques de massatge i auto-massatge per relaxar-nos sempre que sigui posible, i sobretot, intentàrem que aquelles hores fossin íntegrament pels treballadors/es. Moltes de les activitats proposades es poden aplicar també fora de la feina.Tauli6

En aquests tallers tractem de transmetre el missatge de que el moviment és vida, que no cal sessions sofisticades ni grans equipacions de res per moure’ns una mica, que cada cop que decidim moure’ns ens estem regalant temps vital i benestar. Que aturar-nos una estona – insisteixo, sempre que ens sigui posible- per respirar i observar-nos, o per relaxar una contractura per uns minuts o segons, fa que guanyem temps. I que no hem d’esperar a que ens recullin del terra per adonar-nos de que estem, potser, una mica bloquejats i  necessitem ajuda.Tauli4

Si ens apropem una mica a nosaltres mateixos a través del cos i el moviment, respirant, i copsant el moment present, és més probable que poguem identificar les nostres veritables necessitats, i que gaudim més de la feina i de la vida.

Tauli5

Os comparto algunas imágenes e impresiones del Taller sobre Hábitos Saludables en el Lugar de Trabajo que impartí desde Nútrim el pasado 26 y 28 de Octubre en Sabadell Gent Gran, de Parc Tauí. Fueron unas horas intensas donde tuve la suerte de trabajar con grupos muy receptivos, abiertos y comunicativos. Aparte de enseñar a integrar ejercicios para sentirnos mejor cuando trabajamos,  nos movimos mucho, respiramos de muchas maneras, aplicamos algunas técnicas de masaje y auto-masaje para relajaros cuando sea posible y, sobretodo, intentamos que aquellas horas fueran íntegramente dedicadas a los/as trabajadores/as. Muchas de las actividades propuestas se pueden aplicar también fuera del lugar de trabajo.

Tauli1

En estos talleres tratamos de transmitir el mensaje de que el movimiento es vida, que no hacen falta sesiones largas y sofisticadas de nada, ni grandes equipaciones para moverse un poco, que cada vez que decidimos movernos nos estamos regalando un rato más de tiempo vital y bienestar. Que parar un momento -insisto, siempre que sea posible-, para respirar y observarnos, o para relajar una contractura ni que sea por pocos minutos, hace que ganemos tiempo. Y que no hemos de esperar a que nos tengan que recoger del suelo para darnos cuenta de que estamos, quizá, un poco saturados y que necesitamos ayudaTauli2Si nos acercamos un poco más a nosotros mismos a través del cuerpo y el movimiento, respirando y estando en el momento presente, es más probable que identifiquemos nuestras verdaderas necesidades y disfrutemos más del trabajo y de la vida.