Meditem per respirar, sentir i estar/ Meditamos para respirar, sentir y estar

Us deixo amb una petita meditació guiada perquè la porteu a la pràctica en qualsevol moment que us pugui ajudar.

Meditar requereix de cert treball i constancia però, com he dit algunes vegades, no cal fer-ho en un ambient ideal. Vivim una realitat canviant, per això hem d’adaptar la pràctica a la nostra situación vivencial diària. Òbviament ens resultarà més fàcil si ho experimentem en un ambient de calma; no obstant això, la idea última és la de poder meditar, precisament, en aquells moments en què necessitem retrobar-la: quan estem patint un brot de dolor en  un un procés crònic, quan la nostra situació de salut ens supera i ens cal un ‘refugi’ emocional, o bé davant d’un repte físic, intel.lectual i/o emocional rellevant, ec. Podria posar molts exemples, sobretot aquells relacionats amb la salut, que és l’àmbit on treballo i aplico  aquesta dinàmica, però es pot fer en qualsevol situació. I si ens serveix només per uns segons, si aconseguim estar en el present només aquesta estona, ja està, ja ho hem aconseguit! No es medita bé o malament. Es medita.

Si us vé de gust seguir aquesta petita sessió, estireu-vos, o bé seieu en una postura cómoda, amb una ma sobre el plexe solar, just al final de l’estèrnum, i l’altra sobre el melic. I a respirar…

Os dejo con una pequeña meditación guiada para que la llevéis a la práctica en cualquier momento que os pueda ayudar. Meditar requiere cierto trabajo y constancia pero, como he comentado algunas veces, no es necesario hacerlo siempre en un ambiente ideal. Vivimos una realidad cambiante, por eso hemos de adaptar la práctica a nuestra situación vivencial. Obviamente, resultará más fácil si lo experimentamos en un momento de calma; no obstante, la idea última es la de poder meditar, precisamente, en aquellos momentos en que necesitamos  reencontrarla: cuando sufrimos un brote de dolor en un proceso crónico, cuando nuestra situación de salud nos supera y nos hace falta un ‘refugio’ emocional, o bien ante un reto físico, mental o intelectual, etc. Podría poner muchos más ejemplos, sobretodo aquellos relacionados con la salud, que es el ámbito donde trabajo y donde más aplico esta dinámica, pero se puede hacer en cualquier momento o situación. Si nos sirve tan sólo durante unos segundos, si conseguimos estar en el presente sólo por este ratito, ya está, ya lo hemos conseguido! No se medita bien o mal. Se medita.

Si os apetece seguir esta pequeña sesión, estiraos, o bien sentaos en una postura cómoda, con una mano sobre el plexo-solar -justo donde acaba el esternón- y la otra sobre el ombligo. A respirar!

Música: Inmoraltys by Down Sri Chinmoy

images